Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
dla mnie też jest totalną głupotą że biorą pod uwagę datę z usg ja miałam jedno usg w NO i ta data wszędzie jest brana pod uwagę ale ja liczę się z tą z miesiączki, z 1 dzieckiem miałam co usg to inną datę porodu rodziłam w PL.W PL byłam 3 razy i za każdym razem miałam inną datę porodu.pozdrawiam,mi zostało jeszcze 6 tygodni do porodu,z usg mam na 4 wrzesień
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Witam !! pojechalam rodzic 4 dni po terminie czyli w srode 14go po 12stej w nocy pojechalismy w pol godziny do szpitala podojechalismy i o 4.18 urodziłam Kacperka wlasnymi silami sie udalo byl to moj pierwszy porod i jesli chodzi o wrazenia to powiem jedno slowo ktore powtarzalam caly czas jak mialam bole coraz gorsze i gorsze - masakra !!!!!!! tyle powiem Maluch wazyl 3.060 kg i 48cm takze w samras nie za maly nie za duzy Jest sliczniutki ale to przezycie zostanie mi dokponca zapewne Do domu poscili mnie po trzech dniach , jestesmy w domku od piatku 20stej godziny . Moja Mama jest u nas takrze mam pomoc dzisiaj pierwszy az kompanei w domu Karmie piersia , poiedzcie mi czy to normalne ze mnie strasznie bola sutki jak maly ciagnie . Przytylam podczas ciazy 15 kg zostalo mi 8 jutro ide do doktora zwazyc malego . No i neistety ale kazali mezowi isc do nav i zlozyc o papiery o nr personalny dla malego. Teraz mosimy zrobic malemu zdjecie co pewnie bedzie troszke trudne ale wykonalne hehe. no i jak najszybciej wyrobic ten paszport . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
63 Posty
Justke E
(Justke)
Początkujący
Super!!!
No to mamy pierwsze forumowe dziecko juz urodzone!!!
Kolej na nas za jakis czas ;]
Gr a t u l a c j e ! ! !
wiedziałas ze to bedzie Kacperek?
Dobrych pierwszych dni!
Trymamy kciuki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
gratulacje i dużo zdrówka a co do sutków to niektórym mamą karmiącym robią się rany ja stosowałam maść i żadnych ran nie miałam była świetna i teraz też muszę się w nią zaopatrzyć nazywała się BEWITA,moja bratowa miałam bez przerwy rany na sutkach bardzo ciężko jej było bo co się zagoiło to od nowa rana,jeszcze raz gratulacje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
gratulacje ja juz sie nie moge doczekac maluszka, jedne czego sie boje to tych boli ale moze nie bedzie zle
a na temat sutkow to wiem wsumie tylko tyle ze moze maluszek lapie za plytko piers albo poprostu lubi gryzc ja tak gryzlam podobno moja mame
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Dzieki Dziewczyny !!! i ja Wam teraz zycze szczesliwego rozwiazania ciesze sie ze mam to juz za soba Tak wiedzialam ze bedzie Kacperek A sutki bola strasznie wiec moze kupie ta masc , a moze samo przejdzie hmmm Dzisiaj bylismy z malym u lekarza na wazenie i wazy 3003 takze super , przybywa na wadze najlepiej to by caly dzien i noc chcial siedziec przy cycku hehe .ja tez sie zwazylam i od porodu zniklo mi 9 kg wazw 56 kg a przed ciaza 50 moze sie uda wrocic do swojej wagi chodze jeszcze troche obolala no ale to przez to szycie . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Mały Kacperek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Moje słodkie malenstwo :*:*:*
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(beatris0302)
Wiking
Hey Dziewczyny mam pytanko, czy wiecie jak tu wygląda sprawa z ginekologiem?? Czy jeśli jest się w ciąży trzeba mieć do niego jakieś skierowanie od położnej?? Chyba nabawiłam się jakiejś infekcji bo mam taki nieprzyjemny i obfity śluz.. No a wizytę u położnej dopiero 6sierpnia.. No i muszę chyba się zgłosić do Gina z tym..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
beatris zglos sie do rodzinnego i on cie skieruje do ginekologa, bynajmniej tak bylo u mnie. nie chcieli zrobic mi w spzitalu usg w 15tyg ciazy, a wyjezdzalam do pl, wiec rodzinny mnie skierowal, troszke naklamalam,ze mam jakies bolesci i ze sie niepokoje o dziecko, w dodatku u mnie rodzinna jest ciaza blizniacza..

anetamilka, gratuluje szczesliwego rozwiazania, niech synek rosnie zdrowo a ty dochodz do siebie ze spokojem. ja mialam rowniez podczas karmienia piersia bole,stosowalam masc na brodawki,nazwe jak sobie przypomne to napisze bo nie chce wprowadzac w blad,ale byla super, poza tym po tygodniu dostawalam jakichs drgawek,uderzenia zimna z goracem,okazalo sie,ze lapalo mnie zapalenie piersi, zastoj mleka i polozna kazala odciagac pokarm, dzieki szybkiej reakcji szybko mi to przeszlo,corke na piersi wykarmilam przez dwa lata hihi.

w srode ide na kolejne badanie usg, znow zrobie w 4d termin miedzy OM a USG rozni sie u mnie o 3dni,ale mam zalecenie na CC boje sie bo ponoc w w Norwegii ciecie robia przez caly brzuch,a u nas w PL mialam malutka rane...
W 20tyg ciazy wykazalo u mnie ze bede miala corcie, ciekawe co teraz bedzie, a jestem w 24tyg

Powiedzcie mi, kiedy skladalyscie te zamowienia na paczuszki dla maluszkow? tzn w ktorym tyg ciazy? i czy na poczte email polska czy norweska? bo ja mam tylko pl,nie znam stron norweskich zeby sie zalogowac w drugiej polowie sierpnia wracam w koncu do NO

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok